15 Nisan 2012 Pazar

ARILARIMIZI BAL AKIM SEZONUNA HAZIRLIYORUZ


Fotograftaki ilginçlik ve tevafuga bakınki  tam  çekim anında gözümün önünden  arı uçuyor. sanki gözüme yapışık gibi duruyor. 
Kovanlarımıza kat atma işlemleri başladı ama daha kat atma kuvetinde olmayan kovanlarımızda var.  




katlara bal dolabilmesi için önce bu temel petekleri hazır  edip zamanı geldiğinde katlara verecegimiz petekleri hazırlıyoruzki sonra zorda kalmayalım. haftada bir arılarımla randevum var :) ve bu süre  bu hazırlıkları yapmama yetmiyor .



 işte yine hoş bir manzara arıların bulundugu ormanda çiçekler eksik olmuyor maşaallah. mayıs  15 gibi ilk bal akımları olan akasyalar  çiçege çıktıgında bu manzara dahada görünmeye değer olacak. ardından kestane ağaçları ve ıhlamur geliyor. bunların balıda harika oluyor :)



bize arılarımıza barınma yeri açılmasına  vesile olan değerli büyügümüz zeki eniştem. Bu yaşta bile maşaallahı var arı gibi. Tabi bu halinide buradaki arılardan alıp yedigim bala borçluyum diyor.


buda yan komşu arıcı ali abi.

1 Nisan 2012 Pazar

BAHARIN NEŞESİ İNSANA YANSIYOR.

                                    


Erik ağaçlarına ve armut ağaçlarına baharın beyaz gelinlikleri giydirilmiş; güzel ve latif bir sanatkar-ı halık-ı kerim tarafından.  

                             
                                         

evet yukarıdaki resimde şu kâyinatın yaratıcısına kıyam durup  ruku ve secdeleri ile ezeli ve ebedi rabbi rahimimize şükür ve hamd eden babamdır. Çok cömert  ve yardımlarını bana ve etrafındakilere sunmaktan geri kalmayan kayınpederimden (babam) allah razı olsun.
onada bu arıcılık hastalıgını bulaştırdım ama birde  şu arılar babamı iynelemese :))
yakında ali abimizden iynesini kullnmakta  cömert olmayan KARNİYOL CİNS ARILARI  Aldıgımızda onları çoooook sevecek inşaallah.
  


                                                                                                                                                                                                                                       


sipariş ettigimiz 12 kovandan son 7 tanesinide teslim aldık. yukarıdaki polen tuzaklı kovanımız. artık taze polen yemekte çok güzel olacak. Bugün öylene kadar hava fırtınalı idi arılar fırtına kesildikten sonra çalışmaları düzeldi ve bugün kovanımızın bir tanesini bölerek ilk suni oğulumu aldım. Haftaya memeler asıldıgında  3 tane felan daha suni ogul alarak kovan mevcudumu çogaltma çalışmaları hızlanacak mevlamız nasip ederse ve sonrada 50 kovanlara ulaştıgımızda ver elini Memleketim KASTAMONU. orada bir ay gibi durup geri dönme pilanlarım var.
tabi erkek arıların bazıları doğdu digerleride bir çerşeve kadarıda  yeni doğacak analara yetişecek. şuanda zaten erkek arı kıtlığı devam ediyor. 


                     



ve finali yine arılarımın oldugu bölgeden hakim bir bölgeden güzel bir manzarayla yapalım. SAPANCA GÖLÜ VE ARILARIM. tüm bizi takip edenlere selam olsun. :)