17 Haziran 2012 Pazar

IHLAMUR AĞAÇLARI VE YENİ SARI GELİNLERİMİZ :)


Ihlamurda çiçeklenme geçen hafta başlamıştı ve artık ıhlamur çiçegide yavaş yavaş sona geliyor. Kestane  artık tamamen kesildi sayılır. yukarıdaki ıhlamur ağacı bizi kış aylarında ıhlamur çayından mahrum bıraksada bal olarak geri dönecektir inşaallah :)


 sarı gelin dedik ya; aslen ceddi alman olan İstanbul dogumlu Sakaryanın  Sapanca ilçesine gelin gelen yukarıda  görünen sarı damgalı gelinimiz ve diger 7tanesi ile birlikte hepside  Allahın izniyle yeni yuvalarında yumurtalayarak kıraliçelik görevlerine başlamışlardır:) İşte arıcını gelinleride böyle oluyor :))




11 Haziran 2012 Pazartesi

ARILIKTA GENİŞLETME VE KARNİOL IRKLARA KAVUŞMA HAFTASI


5 kovan süni ogul bölmesi 03.06.2012 tarihinde yapıldı
  iki haftadır ülkemizde yeni yayılmaya başlayan uysal ve verimi yüksek almanyanın kullandıgı karniol ırk arılara kavuşmak için çabalıyoruz. Gebzeli ali abimizden temin etmek istiyordum ama gebzeye gidip tekrar istanbula geri dönüp diger günde yeniden adapazarı yolculugu beni oldukca sıkıntıya sokacakken yanı başımızda İSTANBUL ALEMDAĞ da bulunan Asım KADIOĞLU abimizdede aynı ırk f1 karniol olması imdadıma yetişti. Perşembe akşamı Asım abimi ziyaret ederek ana arıları bizzat kendim teslim aldım. Akşam biraz geç saatte olsa bu yolda dökülen tere değer.

                                                   
                                                              asım abimizin arılıgından.
                    Sağolsun Asım abi bizi mobileti ile tekrar çarşıya kadar getirip bıraktı.

     
                       
                                        eve geldigimde anaları kenepede böyle fotografladım



 ve beklenen gün; bir hafta önceden 2 şer çerçevelik böldügüm kovanlarda cumartesi günü yani 7 gün sonra  meme temizliği yaptıktan sonra anaları veriyorum kafeste.Buğün yani pazartesi günü bütün kek bölümleri keyınpeder ve eniştemize öğrettigim şekilde açtılar. Ben istanbulda oldugum için kek açma işi onlara kaldı.


 ve arılıgımıza kayınpederim 5 kovan arı satın alarak kendine arı aldı.Bende gelen kovanları kendi kovanlarımıza aktarıp boşa çıkan kovanları arı satıcısına teslim edeceğiz. Arılıgımız hem benim böldügüm arılar hem keyınpederimin (babamın) hem eniştemizin arıları  ile oldukça kalabalıklaşmaya başladı. Allah hayırlı etsin.


buda arılıgın bir kısmından yeni ve eski arılarımz. Gelecek hafta kontürollerde ana kabulü ne durumda onu konturol edecegim. Şimdiden merakla bekliyorum pazar gününü.