11 Temmuz 2012 Çarşamba

SERTİFİKAMIZ VE KESTANE BAL HASADI


 Selamlar olsun bizi takip eden herkese. Nisan ayı sonunda biten arıcılık kursunun sertifikasını fırsat bulup alamadıgımdan dolayı ancak bu zamanlarda  halk egitime giderek aldım. Çoçuk yaşlarımdan bu güne kadar arılarla kesintili zaman dilimlerinde içli dışlı olsamda resmiyette sertifikamız yoktu. Artık oda var. Kurs hocamız Muzaffer Konukcu hocamıza buradan selam gönderiyorum.


gelelim baldan sözlere :) kayınpederim ve beni bülent abimiz  fotograflarken arılarda onlara yaptıgımız hane ziyaretine iyneleriyle cevap veriyorlardıki bu fotoda kayınpederimin maskesinin içine giren bir arıyla meşgul oldugu kanısındayım. Benide boş bırakmadılar hani. Yav baldan sözler dedik iyneden zehirden bahsettik.:)



 veren mevlamıza şükür ballarımızn bir kısmını hasat ettik diger kalan kısmınıda ramazan ayında yapmayı düşünüyorum.


 bu yıl ilk defa süzme makinesinda bal süzdüm. İlk peteklerde kırılmalar oldu isede kısa zamanda iş çözüldü ve şükür diger peteklerde işler yoluna girdi. Her işin bir acemiligi var tecrübe ettik ve mutlu olduk.


ve işte balımız petek ve makinadan geçerek süzülüp İstanbul yolculuguna çıkmaya hazırlanıyor. Bu yılki bal geçen yıla göre daha keskin sert. Ama ikinci sagımda birazdaha sertligi gidiyor üzerine bal geldikce.
saglık ve afyet ile kalın bal tadında ömür dileklerimle.