1 Nisan 2012 Pazar

BAHARIN NEŞESİ İNSANA YANSIYOR.

                                    


Erik ağaçlarına ve armut ağaçlarına baharın beyaz gelinlikleri giydirilmiş; güzel ve latif bir sanatkar-ı halık-ı kerim tarafından.  

                             
                                         

evet yukarıdaki resimde şu kâyinatın yaratıcısına kıyam durup  ruku ve secdeleri ile ezeli ve ebedi rabbi rahimimize şükür ve hamd eden babamdır. Çok cömert  ve yardımlarını bana ve etrafındakilere sunmaktan geri kalmayan kayınpederimden (babam) allah razı olsun.
onada bu arıcılık hastalıgını bulaştırdım ama birde  şu arılar babamı iynelemese :))
yakında ali abimizden iynesini kullnmakta  cömert olmayan KARNİYOL CİNS ARILARI  Aldıgımızda onları çoooook sevecek inşaallah.
  


                                                                                                                                                                                                                                       


sipariş ettigimiz 12 kovandan son 7 tanesinide teslim aldık. yukarıdaki polen tuzaklı kovanımız. artık taze polen yemekte çok güzel olacak. Bugün öylene kadar hava fırtınalı idi arılar fırtına kesildikten sonra çalışmaları düzeldi ve bugün kovanımızın bir tanesini bölerek ilk suni oğulumu aldım. Haftaya memeler asıldıgında  3 tane felan daha suni ogul alarak kovan mevcudumu çogaltma çalışmaları hızlanacak mevlamız nasip ederse ve sonrada 50 kovanlara ulaştıgımızda ver elini Memleketim KASTAMONU. orada bir ay gibi durup geri dönme pilanlarım var.
tabi erkek arıların bazıları doğdu digerleride bir çerşeve kadarıda  yeni doğacak analara yetişecek. şuanda zaten erkek arı kıtlığı devam ediyor. 


                     



ve finali yine arılarımın oldugu bölgeden hakim bir bölgeden güzel bir manzarayla yapalım. SAPANCA GÖLÜ VE ARILARIM. tüm bizi takip edenlere selam olsun. :) 




2 yorum:

  1. Yüksel Bey merhaba deyip ilk yorumu ben atayım.
    Bulunduğun yerde veya yakınlarda bir öğretmen arkadaşımın arıları vardı ve hizla gelişiyor erken oğul veriyor demişti.İnşallah orasıdır.Sakın ordan ayrılma. orası iyi de bal yapıyormuş.Babana da selam söyle karniyollar gelene kadar arıya yaklaşmasın.Gerçi baharda her arı uslu olur ama.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Efraim abi. Zatınıza isiminizi kullanarak hitap etmeme forum nimeti vesiledirki yoksa isminizi bilemesem KIRKBİRÇİCEK abi demek zorunda kalabilirdm:)) ögretmenimlede tanışmak isterdim aslında, gercekten o bölgenin balıda güzel bal akımıda ama karniyoldan yoksun bir alan. Tek eksigi bu sanırım. Evet baharda sakin oluyor arılar ama bir kovan var çok yaramaz ama en kuvetli kovanda o. Babama selamları ileticem inşaallah degerli abim.bendende size selamlar.

    YanıtlaSil